• Freelance reisauteur Kristine Hansen probeerde tijdens een lange overstap op het vliegveld van Dubai een ‘sleep pod’.
  • De kleine slaapruimte was comfortabel en gaf de mogelijkheid om een paar uur bij te slapen.
  • Toch denkt Hansen erover om de volgende keer gewoon een hotel te nemen, schrijft ze voor Business Insider.
  • Lees ook: 10 dingen die je nooit moet doen in een vliegtuig, volgens een voormalig stewardess

Ik kan nooit slapen in vliegtuigen, zelfs niet in een comfortabele volledig uitgeklapte stoel in de business class.

Dus tijdens mijn lange reis van Chicago naar de Maldiven, maakte ik me vooral zorgen over hoe uitgeput ik zou zijn tijdens de zeven uur durende tussenstop in Dubai.

Na die zeven uur moest ik nog vijf uur vliegen naar de Maldiven, daar een paar uur doorbrengen op het vliegveld en vervolgens met een watervliegtuig naar mijn resort. Dat komt alles bij elkaar neer op een reis van zo’n 30 uur.

Ik realiseerde me dat ik deze reis alleen kon volhouden door een paar uur goed te slapen. Maar aangezien ik alleen reisde, wilde ik niet midden in de nacht gaan slapen op Dubai International Airport zonder dat er iemand was die op mijn bagage zou letten.

Toen ik op zoek ging naar hotels op of vlak bij het vliegveld, ontdekte ik dat ik ook een sleeping pod kon huren.

Dat was in theorie ideaal voor een lange tussenstop: Ik zou kunnen slapen zonder me zorgen te hoeven maken over mijn bagage, terwijl ik het vliegveld niet zou hoeven verlaten.

De pod was klein, maar ik kon toch wat slapen

Een paar dagen voor mijn vlucht, boekte ik online voor 123 dollar een pod voor vijf uur in het "sleep 'n fly"-gedeelte van het vliegveld.

Nadat mijn toestel was geland was het zo'n 20 minuten lopen naar het sleep 'n fly-gedeelte. Gelukkig was het maar 10 minuten lopen naar de gate waar mijn volgende vlucht zou vertrekken.

Het inchecken was makkelijk en duurde maar zo'n drie minuten. Daarna was ik zo bij mijn pod.

Foto: Kristine Hansen

Toen de vliegveld-medewerker de deur van de pod open deed, moest ik wel even slikken. Het zag er erg klein uit.

Ik ben niet claustrofobisch en ben slechts 1 meter 60 lang, maar was bang dat omdraaien of relaxen in dat kleine hokje heel moeilijk zou zijn.

Foto: Kristine Hansen

Gelukkig kon ik mijn benen volledig uitstrekken op het achterover hellende bed.

De schuine rugleuning van het bed deed me denken aan de relaxfauteuil van La-Z-Boy. De kussens waren niet zo dik als een matras, maar kwamen wat comfort betreft wel dichtbij.

Foto: Kristine Hansen

Hoewel het niet helemaal voelde als een bed, was het in de pod veel beter vertoeven dan in de stoelen in de economy-klasse of een rij stoelen bij de vertrekgate op een vliegveld.

Ook vond ik het fijn dat de pod kleine opbergruimtes had waar ik mijn bagage in kwijt kon, in plaats van dat die onbewaakt moest achterlaten of in een kluis.

De omgeving van de pod was ook prettig en rustig. De medewerkers spraken heel zachtjes en met uitzondering van het inchecken van een luidruchtige groep, werd ik verder niet gestoord door geluiden en gesprekken.

Uiteindelijk bracht ik iets minder dan vijf uur door in de pod, waarvan ik 2,5 uur daadwerkelijk heb geslapen.

De volgende keer zou ik bij een langere overstap iets meer betalen voor een hotel

Ik zou denk ik niet weer voor zo'n slaapplek kiezen, maar ik heb er geen spijt van dat ik het heb gedaan.

Mijn overstap van zeven uur voelde zelfs korter dan ik had verwacht - vooral toen ik meerekende hoe lang het zou duren om uit het vliegtuig te stappen, van en naar de gates te lopen, naar het toilet te gaan en een veel te duur vliegveldontbijt te eten.

Hoewel ik wel wat heb geslapen, zou ik liever een volledige nacht rust willen in een normaal bed. De volgende keer dat ik overstap in Dubai, wil ik een dag eerder vertrekken en een hotelovernachting boeken in de buurt van het vliegveld.

Als je naar de hotelprijzen kijkt, kun je voor zo'n 153 dollar (oftewel 30 dollar meer) een nacht in een Element hotel doorbrengen op minder dan anderhalve kilometer van het vliegveld. Dat hotel heeft een buitenzwembad, een gratis pendeldienst van en naar de luchthaven en het ontbijt is inbegrepen.

Hoewel de sleep pod in een noodsituatie kan werken, biedt een hotelovernachting het voordeel dat je meer uitgerust op je eindbestemming aankomt en frisser aan je vakantie begint.

LEES OOK: Op deze Europese vliegvelden moet je de langste afstanden lopen: Madrid op 1